Over michel

O

Geboren en getogen in de stad Groningen woon ik nu al langer niet meer in ‘ain pronkjewail in golden raand’ dan dat ik er gewoond heb. Via Stadskanaal, Almelo en Kampen belandde ik in 2000 in Zwolle. Daar momenteel met mijn partner en zoon samenwonend in de wijk Assendorp, ook wel het Montmartre van Zwolle genoemd.

Na bijna twee decennia callcenterwerk bij een bank, een zorgverzekeraar, een telecomprovider en nog wat andere bedrijven besloot ik vorig jaar alsnog te willen afstuderen. Vijftien jaar geleden had ik – naast mijn 32 urige baan bij een bank – in deeltijd journalistiek gestudeerd. Omdat afstuderen alleen kon als je al in de journalistiek werkzaam was moest ik destijds noodgedwongen stoppen.

Afstuderen

Aan het begin van afgelopen collegejaar schreef ik mijzelf voor de derde keer in als student journalistiek. Na zeven maanden stage bij een regionale omroep én de redactie van een Radio 1 radioprogramma staat komend jaar in het teken van afstuderen. Een spannend jaar dus.

Als echte werkstudent werk ik naast mijn studie bij een bedrijf die mij door het hele land inzet. Van Groningen tot aan Helmond. Dit doe ik momenteel gemiddeld twee dagen per week. Daarnaast wil ik proberen weer wat journalistiek werk te doen. Wellicht door te gaan podcasten, losse artikelen te schrijven of me in onderzoeksjournalistieke dossiers vast te bijten. De toekomst zal het leren. Om te beginnen pak ik het bloggen maar weer eens op.

Bloggen

Jarenlang blogde ik met wisselend enthousiasme. In bepaalde perioden weken- of maandenlang vrijwel dagelijks, maar vaak ook langere tijd achter elkaar niet of nauwelijks. Gelukkig is bloggen niet aan regels gebonden. Dus kan ik de komende tijd lekker gaan freewheelen. En dat is ook wat ik precies ga doen. Lekker vrijuit schrijven. De ene keer wat persoonlijker dan de andere keer.

Recente reacties

Archief

Categorieën

Meta