Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Etiketcorona

Zelftest voor studenten

Ik ben verbaasd. De overheid dringt er bij scholieren en studenten op aan zich twee keer per week te onderwerpen aan een sneltest. Preventief dus oftewel zonder dat je corona gerelateerde klachten hebt. Dan kun je immers voorkomen dat een besmet iemand een brandhaard veroorzaakt en de hele opleiding veel verder van huis is.

Dus verwacht ik dat het je als student makkelijk gemaakt wordt om jezelf twee keer per week aan een zelftest te onderwerpen. Niks blijkt echter minder waar. Bestel je de zelftesten via de site www.zelftestonderwijs.nl dan krijg je het bericht dat de levertijd 3 tot 7 dagen duurt. 3 tot 7 dagen! Bovendien krijg je per keer maar liefst vier testen toegestuurd.

Screenshot van het antwoord op de veelgestelde vraag hoeveel testen je per keer kunt bestellen. Bron: www.zelftestonderwijs.nl

Dat betekent dus dat je alleen twee keer per week een sneltest kunt doen als je iedere week opnieuw inlogt en een nieuwe bestelling voor vier zelftesten plaatst. Is het nou echt zo moeilijk gelijk voor drie maanden testen toe te sturen? Zoals een apotheek je voor drie maanden aan medicijnen meegeeft als een (huis)arts je medicatie voorschrijft.

Naschrift

Terwijl ik dit schrijf lees ik op nos.nl dat er miljoenen zelftesten naar basisscholen gaan. Mooi. Dat scheelt. Nu alleen ook nog even zelftesten naar MBO, HBO en universiteit sturen en studenten die zelf testen bestellen er per bestelling meer stuks toesturen.

Screenshot van het bericht op nos.nl
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft