Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Forensisch onderzoek

F

Vanmiddag besloten mijn partner en ik spontaan een hapje te gaan eten. Het weer was uitermate aangenaam. Terrasweer zelfs. Wachtend op onze bestelling zaten we niet veel later midden in een spannende politieserie.

Een politievrouw met lang blond krullend haar loopt ons heel rustig voorbij. Richting een Volkswagen bestelbus die verderop geparkeerd staat. Ze doet de schuifdeur aan de zijkant open, blijft op de stoep staan en reikt naar binnen. Zullen er agenten in een ongemarkeerde bus iets aan het observeren zijn? Dan gaat de deur weer dicht, loopt ze naar de achterkant en doet de achterklep open. Een ingebouwde kast met allemaal laatjes wordt zichtbaar. Deze bestelbus is blijkbaar een auto van de forensische recherche. Niet veel later loopt ze ons met een stapeltje nog in plastic folie verpakte witte overalls voorbij.

Wat is er aan de hand? Is er verderop een inbraak gepleegd? Komt daar de forensische dienst voor opdraven? Of moet er dan minstens sprake zijn van een al dan niet gewapende overval met geweld? Ondertussen wordt ons eten geserveerd.

Politieuniform

Niet veel later komt dezelfde agente teruglopen. Nu loopt ze naar een identieke bestelbus die slordig schuin op de stoep geparkeerd staat. Weer pakt ze wat spullen en loopt weer terug. Twee auto’s van forensische zaken? Dan moet er toch wel iets serieus aan de hand zijn lijkt ons. Is er misschien een hennepplantage ontdekt en opgerold? Zouden ze dat op vrijdagavond doen?

Bijna uitgegeten komen twee geüniformeerde agenten voorbijlopen. Zij stappen in een ongemarkeerde personenauto en rijden weg. De vrouwelijke agente komt ook nog een paar keer voorbij. Nu ineens in een vestje over haar politieuniform heen. Verderop in de straat staat een vrouw op straat met een map allemaal aantekeningen te maken. Vrij langdurig. Hoort zij erbij? Als je niet beter zou weten zou je denken dat een makelaar een huis staat te taxeren.

Uitgebreid de tijd

Er was dus van alles te zien. Alsof we midden op een plaats delict zaten. Alleen het afzetlint ontbrak. Heb nog wel even gezocht naar 112 informatie maar kon niks bijzonders vinden. Over het hoe en wat tasten we daarom nog steeds in het duister.

De gemarkeerde politieauto die we geparkeerd zagen staan toen we aan kwamen lopen staat er nog steeds als we weer naar huis gaan. Wat er ook aan forensisch onderzoek wordt gedaan, ze nemen er uitgebreid de tijd voor.

De busjes van de Forensische Dienst. Eigen foto.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Social Media

Recente berichten