Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Wel of geen beeld?

W

Alweer een hele tijd geleden kwam ik via via op Twitter in aanraking met het blog van auteur Jan van Mersbergen. Met grote regelmaat publiceert hij teksten. Relatief kort, maar meestal pareltjes. Vingeroefeningen om de schrijfspier bezig te houden lijken het wel. Het meest opvallende is dat hij louter teksten publiceert. Er zit nooit een foto bij. Ook de lay out van de website is heel basaal. Zonder toeters en bellen. Mij spreekt dat best wel aan.

Dus ging ik op de website Themeforest op zoek naar een schoon minimalistisch thema dat ik als basis voor mijn website kon gebruiken. Dat werd het Typology thema van het bedrijf Meks. Grappig genoeg wordt dit thema juist aangeprezen als een blog-layout voor auteurs en schrijvers die geen beelden nodig heeft. Missie geslaagd zou je zeggen.

Toch heb ik de neiging met beeld te willen werken. Ik besloot om die reden zelfs een jaarabonnement op Envato Elements te nemen, zodat ik uit een database van bijna 8 miljoen foto’s kon kiezen. Stuk voor stuk foto’s waar ik een levenslange licentie voor heb en die ik dus probleemloos kan gebruiken. Probleemloos in de zin van geen rechtenclaim aan mijn broek krijgen.

Met foto’s werkt de slider waarin de vijf laatst geposte blogberichten verschijnen heel mooi. Het trekt echt de aandacht. Vraag is alleen of ik mijn doel niet voorbijschiet, aangezien ik oorspronkelijk een minimalistische puur op tekst gerichte website wilde hebben in het begin.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op zā€™n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met šŸŽ· lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Michel ten Hoove

Rondde op zā€™n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met šŸŽ· lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Social Media

Recente berichten