Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Rommelzolder

R

Wat kan een mens in zijn leven ontzettend veel troep verzamelen. Daar komen we deze dagen achter. Een tijdje geleden kwam iemand verderop in de straat op het idee om van de vliering een extra slaapkamer te maken. Door een nokverlegging te laten doen zou er 9 vierkante meter gebruiksoppervlakte bijkomen. Da’s niet niks voor een arbeidershuisje uit 1921 van 75 m2.

Voor we het wisten gingen wij ook mee in deze plannen. Wat begon met plannen voor een nokverlegging veranderde in een nokverlegging, nieuwe kozijnen, een nieuwe voor- en achterdeur, een gerenoveerde badkamer en een vaste trap naar de nieuwe zolderkamer. Een vaste trap in plaats van de vlizotrap die we nu hebben.

Onbekende zolderruimte

Tot nu toe valt de verbouwingstroep mee. Nadeel is alleen dat we heel veel spullen van zolder moeten halen omdat de nokverlegging binnenkort moet worden ingemeten. Omdat degene die de badkamer renoveert morgen ook op zolder moet zijn gingen we noodgedwongen vanavond spontaan aan de slag. En toen kwam de grote verrassing.

Achteraan de vliering bleek nog een heel diep stuk zoldervloer te zijn waar we het bestaan niet van wisten. Een stukje tot nu toe onbekende zolderruimte boven het puntdakje dat zo kenmerkend is voor ons huis en het huis van de buren. Maar een stuk of drie a vier huizen in onze straat hebben zo’n puntdak. Allemaal ruimte waar we in eerste instantie allerlei troep in opgestapeld hebben, zodat de rest van de zolder vrijer en beter bereikbaar is.

Een eerste vluchtige blik leerde ons dat we heel veel dingen bewaren die het bewaren niet waard zijn. In een ultieme poging te ontspullen zullen we daarom waarschijnlijk heel veel troep naar de vuilstort brengen. Simpelweg omdat het eigenlijk gewoon grof vuil is.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op zā€™n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met šŸŽ· lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Michel ten Hoove

Rondde op zā€™n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met šŸŽ· lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Social Media

Recente berichten