Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Ochtendmens

O

Wanneer voel je je het productiefst?

Ben ik een ochtendmens? Misschien wel. Toen ik bij eind 2022 bij GB Twente in Hengelo werkte vond ik het maar niks om in de file van Zwolle naar Hengelo te moeten rijden. Dus besloot ik op een gegeven moment extra vroeg op te staan. De wekker ging dan om 5.00 uur, zodat ik om 6.00 uur in de auto kon zitten en om 7.00 uur als één van de eersten het pand kon betreden. Lekker voor de file aan kon ik dan in alle rust en extra snel naar Hengelo rijden.

Bijkomend voordeel was dat er nog niemand op de afdeling aanwezig was als ik ‘s ochtends de laptop openklapte en opstartte. Die eerste anderhalf uur kon ik me zo goed concentreren dat het de meest productieve tijd van de dag was. Al om 15.30 uur weer naar Zwolle terug kunnen rijden was ook mooi meegenomen. Weer lekker voor de file aan en bovendien al om 16.30 uur de auto parkerend en mijn huis binnenstappend.

Lange tijd heb ik gedacht een avondmens te zijn. Zo vond ik ‘s avonds of soms zelfs midden in de nacht studeren vroeger uitermate prettig. Ook vanwege de bijna serene rust die er rond die tijd over de straten lijkt neer te dalen.

Nu ik geen twintiger meer ben maar 54 is mijn ritme behoorlijk veranderd. Al rond 21.00 uur ‘s avonds voel ik me lomer worden. Slaat de vermoeidheid al enigszins toe. Zou ik naar mijn biologische klok luisteren dan lag ik tussen 21.00 en uiterlijk 22.30 uur in bed. Toch wordt het vaak later. Om vervolgens wel weer heel vroeg wakker te worden en me lang niet altijd even uitgerust te voelen.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Social Media

Recente berichten