Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Lelystad

L

Ik kom nooit in Lelystad. Heb er normaal gesproken niets te zoeken. Eén van de eerste keren dat ik Lelystad bezocht was bij de ingebruikname van de Hanzelijn.

Iedereen die dat wilde kon gratis met de trein van Zwolle naar Lelystad. Wat ik me er vooral van herinner zijn twee dingen. De verbazing dat je direct midden in het centrum staat als je het station uitloopt en de galblaasaanval die ik halverwege kreeg.

Het centrum was tien jaar geleden nog gezellig. Nu overheerst de leegstand. Online winkelen maakt hele stadskernen onleefbaar. Lelystad is daar een tekenend voorbeeld van. Nu ik voor mijn werk wekelijks naar Lelystad ga wandel ik regelmatig met de lunch door het centrum. Me verbazend over hoeveel winkelpanden er leegstaan en hoe dit de sfeer extreem nadelig beïnvloed.

Een groot aantal winkelpanden wordt momenteel omgebouwd tot appartementen. Hopelijk vergroot dat de leefbaarheid weer een beetje.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Mijn vrijplaats op het wereldwijde web

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder|gecertificeerd (A1/A3) dronepiloot.

Social Media

Recente berichten