ode aan de colporteur van energiecontracten

o

Beste colporteur,

Met de kennis van nu ben ik erg blij dat je bij mij aanbelde. Dat je op een vriendelijk overtuigende manier mij er toe wist te bewegen mijn energiecontract met variabele prijzen om te zetten naar een contract voor drie jaar vast. Gelet op de onheilspellende berichtgeving over de stijgende gasprijzen had het er voor mij heel slecht uitgezien per 1 januari aanstaande. Was ik waarschijnlijk een paar honderd euro meer gaan betalen.

Ik had eerder een contract voor drie jaar. Liet die termijn echter aflopen zonder een nieuw langlopend contract aan te gaan. Dus gingen voor mij automatische de variabele prijzen gelden. Geen probleem in tijden waarin de olie- en gasprijzen laag zijn. Een voordeel zelfs als de prijzen nog verder omlaag gaan. Maar nu…? Nu schiet je jezelf behoorlijk in de voet met een contract op basis van variabele prijzen.

De afgelopen jaren werd ik veel gebeld door allerlei bedrijven die mij een energiecontract wilden aanbieden. Vaak had ik er een slecht gevoel bij en kapte het gesprek snel af. Soms sloot ik een nieuw contract af maar zegde deze binnen de veertien dagen bedenktijd alsnog af. Ook aan de verkopers die bij me aan de deur kwamen ergerde ik me vaak nogal. Teveel gericht op het halen van verkoopdoelstellingen. Te gladde praters. Maar bij jou was het anders.

Je hebt maar één kans voor een goede eerste indruk. Wat is het? Zijn het de eerste tien seconden van een ontmoeting die bepalen of je iemand mag of niet. Hoe dan ook, zoals bij alle verkopers was ik bij jou op mijn hoede. Toch haalde je me uiteindelijk over bij jou een driejarig energiecontract aan te gaan. Een verkoop die je niet makkelijk realiseerde. Ik denk dat we zeker een half uur bij mij in de deuropening hebben staan praten. Je vroeg op een gegeven moment zelfs nog een glas water. Die kreeg je uiteraard, maar ik nodigde je bewust niet uit binnen te komen. Staand in de deuropening had ik meer controle over het gesprek.

Uiteindelijk blijk ik nu dus de goede keus te hebben gemaakt. Verwacht wordt dat de prijs op jaarbasis aanstaande januari wel eens 500 euro hoger kan uitpakken. Geld wat ik dankzij ons driejarig contract nu kan besparen. Bedankt dus.

Met vriendelijke groet,

Michel

P.S. Kom je tegen het eind van dit lopende energiecontract even een nieuw voorstel doen? De koffie staat klaar.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Voeg reactie toe