november schrijfmaand

n

Jaren geleden ontdekte ik via via het fenomeen NaNoWriMo, wat staat voor National Novel Writing Month. Ieder jaar in November kan je weer meedoen aan de uitdaging een verhaal te schrijven van 50.000 woorden. Zeg maar gerust een heus boek.

Uitgaande van het feit dat er zo’n 400 woorden op een A4’tje passen heb je met 50.000 woorden zo’n 125 A4 pagina’s volgeschreven. Doe je dat in de 30 dagen tellende maand november dan schrijf je maar liefst 1666 woorden per dag. Of dat allemaal even publicabel is aan het eind van de maand valt te bezien. Een serieus boek schrijven vergt wel wat meer inspanning lijkt mij.

ENTHOUSIASME

Hoe dan ook, het idee spreekt me enorm aan. Zoveel dat ik al op 31 oktober 2010 een profiel voor mezelf aanmaakte op nanowrimo.org. Zoals zo vaak was mijn enthousiasme enorm. Daar bleef het alleen ook bij. De afgelopen elf jaar heb ik geen enkele keer serieus aan Nanowrimo meegedaan. 

Dit jaar ga ik voor het eerst proberen de daad bij het woord te voegen. Waarom? Omdat ik de afgelopen jaar aardig wat schrijfervaring heb opgedaan. Maar ook omdat ik qua zelfvertrouwen gegroeid ben. Inmiddels heb ik mijn opleiding journalistiek afgemaakt, verschillende freelanceklussen gehad, een serieuze schrijfcursus gevolgd en aardig wat geblogd. Ook al zijn met name de oudere blogs allemaal weer gewist. Zelfs als ik aan het eind van de maand november geen 50.000 woorden op papier gezet heb zal ik met tevredenheid terugkijken. Omdat ik toch serieus een poging gewaagd heb. 

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove