de zevende hemel

d

Vandaag ben ik even in De Zevende Hemel, voor een broodje gezond en een kop warme chocolademelk. De Zevende Hemel is namelijk een eetcafé in Deventer. Na de leuke proefles van afgelopen donderdag wil ik doorpakken. Dus mailde ik gisteren de saxofoonwinkel in Deventer dat ik mijn saxofoon wil laten reviseren. Vandaag laat ik hem door hen beoordelen.

Hoewel ik veel te weinig in Deventer kom heb ik amper navigatie nodig. Ik herken veel en weet vrijwel direct hoe te rijden. De winkel zit in het centrum aan het Grote Kerkhof in Deventer, onder de rook van de Lebuinuskerk. Parkeren is het handigste aan de overkant van de IJssel, bij parkeerterrein De Worp. Je hoeft dan alleen nog maar met de voetveer de IJssel over te steken. Samen met het ritje langs de IJssel via Olst, Wijhe en het kleine Den Nul kregen we door die voetveer bijna het idee met vakantie te zijn.

EEN SNEL OORDEEL

De Saxofoonwinkel is een redelijk kleine, smalle winkel. Bij de toonbank wachtend op de reperateur valt me op dat de achteruitingang heel dichtbij is. Leuk dat de werkbank van het reparatieatelier zich midden in de winkel bevindt. Ik houd van dit soort speciaalzaken. Tussen alle eenheidsworst van de grootwinkelketens zijn dit de pareltjes in retailland.

Een paar minuten later verwelkomd de reperateur ons. Hij pakt mijn saxofoonkoffer, pakt de sax en doet een TL-achtige werklamp via de hals naar binnen. Bekijkt de kleppen en de sax rondom en komt vrij snel tot een oordeel. Mijn Grassi saxofoon is een beginnerssax. Niets meer en niets minder. Als hij hem reviseert dan gaat dat 800 euro kosten. Dat is even schrikken, want best veel. Zeker als je nagaat dat een goede beginnerssax van Yamaha 1050 euro kost.

VERSNAPERINGEN

Uiteindelijk lopen we dan ook met twee koffers de deur uit. In eentje mijn oude sax. In de andere een nieuwe Yamaha sax. Gelijk kopen vind ik teveel van het goede. Ik kies voor huur. In eerste instantie drie maanden, maximaal met nog eens drie maanden te verlengen. Bevalt het goed dan kan ik voor het einde van het half jaar huur besluiten de saxofoon alsnog te kopen. Ik betaal dan alleen het bedrag zonder zes maanden huur én de borg.

Direct naast de Saxofoonwinkel zit eetcafé De Zevende Hemel. We besluiten daar even te gaan zitten. Tijdens het nuttigen van de versnaperingen besluit in door te pakken. Ik meld me aan voor lessen bij de Zwolse Muziekschool. Iedere week op donderdagavond om half acht. Enkele minuten later is de aanmelding een feit en krijg ik per mail de bevestiging.

Eenmaal thuis besluit ik de nieuwe saxofoon gelijk uit te proberen. Voorzichtig monteer ik de verschillende onderdelen tot één geheel en blaas een paar keer een toonladder. Dat gaat voorzichtig maar prima. Ik ben benieuwd of ik mijn enthousiasme vasthoud en de rest van het schooljaar 34 weken achter elkaar muzieklessen ga volgen. Ik hoop van wel.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove