Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

De nieuwe Duran Duran

Eén van de leuke dingen van Spotify is dat je heel laagdrempelig met nieuw materiaal geconfronteerd wordt. Zoals laatst met het nieuwste album ‘Future Past’ van Duran Duran. Wat is dat een ijzersterk album.

Een titel als ‘Future Past’ doet bijna suggereren dat de toekomst van Duran Duran achter hen ligt. Niets is minder waar. Vanaf het eerste nummer ‘Invisible’ zit ik er weer helemaal in. Alsof ze nooit weggeweest zijn.

Hoewel ik in de hoogtijdagen nooit echt een fan van Duran Duran ben geweest doet dit album wel weer erg denken aan de band van toen. Iets wat ze zelf blijkbaar ook zo ervaren, gelet hun uitspraak op het instagramaccount van de band. “Future Past is een stijlvol album met een knipoog naar onze hoogtijdagen”

Zes jaar na hun vorige album ‘Paper Gods’ dus weer een nieuw album. 51 minuten muziek waar volgens mij overigens goed de invloed van discogrootheid Giorgio Moroder in te herkennen is.

P.S. Eerlijk gezegd vond ik ‘Paper Gods’ nog beter dan dit uitermate goede album. Duran Duran is terug van weggeweest en heeft een mooie toekomst voor zich.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft