Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Acht verbluffend mooie saxofoonsolo’s

Aan het begin van mijn proefles gisteravond vroeg mijn saxofoondocent mij wat ik zoal mooie saxofoonmuziek vond. Ik stond eerlijk gezegd met mijn bek vol tanden. Had recent Baker Street van Gerry Rafferty genoemd dus noemde dat. Niet wetende dat dit nummer in veel lijstjes hoog scoort en de weg geplaveid heeft naar een decennium vol saxofoonsolo’s in de jaren tachtig.

Vandaag alsnog even op zoek gegaan naar popmuziek met vermaarde saxofoonsolo’s. Verrassend veel nummers die ik mooi vind. Onbewust laat ik me blijkbaar dus wel sturen door hoe nummers zijn opgebouwd. Hoe dan ook, na een dagje muziek luisteren heb ik een top acht van inspirerende nummers samengesteld. Niet limitatief en niet per se in de gekozen volgorde. Luister en geniet.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft