Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Kastanjeman

K

Met vaderdag vroeg mijn zoon me wat ik voor cadeautje wilde. Blijkbaar ben ik een welvarend en tevreden mens want ik kon niets bedenken. Tot ik bij boekhandel Waanders het boek Oktober van scenarioschrijver Søren Sveistrup zag liggen. Dat boek wilde ik wel hebben.

Maar liefst 544 pagina’s dik is dit thrillerdebuut van Sveistrup, die vooral bekend is van de serie ‘The Killing’. Een serieus dikke pil dus. Toch leest de thriller als een trein. Mede doordat het heel beeldend, heel filmisch geschreven is. Bovendien is het boek een echte pageturner. Met lekkere korte hoofdstukken van zo’n 5 tot 10 bladzijden per keer. Cliffhanger na cliffhanger die je laten lezen.

Bij mij stokte het lezen rond tweederde. Inmiddels heb ik al een paar weken niet de moeite genomen het boek uit te lezen. Nu over krap twee weken het tot een Netflix-serie verfilmde boek in premiere gaat moet ik haast maken. Zeker na het zien van onderstaande trailler wil ik de serie zien.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Reageer

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft