Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Poesie mauw

Elke dag een blogje schrijven moet toch lukken? Of niet? De afgelopen dagen ging het van een leien dakje. Onderwerpen te over en eergisteren schreef ik zelfs twee blogjes. Zodat ik er eentje in het voren geschreven had. Toch worstel ik vandaag.

Gisteren op mijn roostervrije dag had ik eigenlijk even een uurtje ervoor willen zitten om nieuwe onderwerpen te bedenken. Het is er niet van gekomen. Vandaag pluk ik daar de wrange vruchten van. Na een slechte, onderbroken nacht volgde een drukke dag op het werk. Eenmaal thuis kak ik na het eten volledig in. Terwijl ik mijn ogen amper open kan houden probeer ik een artikel te schrijven.

Zo had ik het over de emotie schaamte willen hebben. Naar aanleiding van twee tweets die ik de afgelopen vierentwinig uur de ether in slingerde. Eentje naar aanleiding van een aankondiging van een documentaire over de toeslagenaffaire. De tweede naar aanleiding van een onthullend artikel over de trage evacuatie van mensen uit Afghanistan. In beide gevallen is het bijna onmogelijk daar geen plaatsvervangende schaamte over te voelen.

Ik kwam een paar interessante artikelen tegen over schaamte. Een interview met auteur Stephan Sanders over zijn nieuwe boek Godschaamte waarin hij uiteenzet hoe hij is gaan geloven en welke rol schaamte daarbij speelt. Een ander artikel dat in 2019 in het Parool werd gepubliceerd, over wat schaamte is en wat je er aan hebt. Razend interessante artikelen. Het lezen absoluut waard. Als je zo moe bent als ik kun je er alleen beter geen blogpost aan wijden.

Morgen of overmorgen dus maar alsnog wat onderwerpen gaan bedenken voor dagen zoals deze. Intussen verblijd ik jullie met een leuke kattenfoto die ik vanochtend op weg naar mijn werk maakte. Altijd een compactcamera op zak hebben is beslist niet overbodig.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft