Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Straatfotografie

Ik hou van YouTube. Als je een nieuwe hobby zoekt en je aan het oriënteren bent is YouTube perfect. Toen ik wilde gaan dronen keek ik me suf naar reviews van de drone die ik uiteindelijk kocht. Heel leerzaam. Ook toen ik een camera zocht om als point and shoot camera naast mijn spiegelreflexcamera te gebruiken informeerde ik mijzelf opnieuw via YouTube.

Straatfotografie is een stijl van fotograferen die me erg aanspreekt. Mijn interesse hierin werd gewekt toen enkele jaren geleden ondernemer Anna-Maria Giannattasio op Twitter zich enthousiast toonde over de Amsterdamse fotograaf en stadschroniquer Thomas Schlijper. Elke dag opnieuw publiceert deze fotograaf een prachtige en inspirerende foto.

Technisch en creatief

Mijn zoon loopt de laatste tijd met het idee rond de MBO opleiding fotografie te doen. Dus hebben we het de laatste tijd veel over fotograferen. Zowel over de technische kant als over de creatieve. Voor mij reden om voor te stellen samen eens in Zwolle te gaan wandelen. In een poging zelf leuke foto’s te maken. Dit leverde volgens mij een aantal leuke foto’s op. Zelfs de niet altijd perfect scherpe plaatjes zijn soms best aardig vanwege de compositie of de onderwerpkeuze.

Therapeutisch

Bijkomend voordeel is dat het een heerlijke manier is om je hoofd leeg te maken. Gewoon een beetje wandelen en oog voor je omgeving hebben. Details zien die anders niet opvallen, omdat je op jacht bent naar leuke plaatjes. In die zin werkt dit fotowandelen ook nog enigszins therapeutisch. Win/win dus.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft