Michel ten Hoove Wie schrijft blijft

Saté

Het ene moment doet iets je niets. Het volgende moment wordt je emotioneel om precies hetzelfde. Neem nou eten. Als we zin hebben in een makkelijke maaltijd dan combineren we rijst met sperciebonen en een portie saté met satésaus. Niks bijzonders. Een maaltje dat ik bovendien inmiddels al tig keer gegeten heb. Maar vandaag was het anders.

Au bain Marie

Vandaag schoot mij bij het openen van het bakje saté ineens te binnen dat mijn moeder en ik vroeger ook wel eens een bakje saté au bain marie opwarmden in een pan met heet water. Om het vervolgens met twee boterhammen op te eten. Een lekkere, makkelijke lunch. Dat wij dat deden moet inmiddels minstens dertig misschien wel vijfendertig jaar geleden zijn geweest. Toen ik nog thuis woonde. Mijn moeder is alweer zestien jaar geleden overleden.

vingerknip

Toch overviel mij de herinnering. Voelde ik me min of meer teruggeworpen in de tijd. Om weemoedig van te worden. Een vingerknip later was de gedachte vervlogen. Besefte ik hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen met mijn gezin bestaande uit mijn partner en bijna jongvolwassen zoon.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Gadgetsgek. Heeft notitieboekjes- en pennentik. Trots op zijn zoon. Na 31 jaar afgestudeerd aan opleiding journalistiek. Nieuwsjunk. Klantenservicemedewerker.

Door Michel ten Hoove
Michel ten Hoove Wie schrijft blijft