aftellen

a

Het ene moment denk je dat het nog een eeuwigheid duurt, het volgende moment is het al bijna zover. Over twee dagen is het 1 november en begint de National Novel Writing Month (NaNoWriMo). In één maand een boek schrijven van 50.000 woorden.

Ook al heb ik me drie jaar geleden voor het eerst ingeschreven, dit jaar ga ik ook voor het eerst actief meedoen. Denk ik over 31 dagen een publiceerbaar boek te hebben? Nee, natuurlijk niet. Dat zou te bizar voor woorden zijn. Wel denk ik voor het eerst zoveel geschreven te hebben dat eind november duidelijk is of er een uit te geven verhaal in zit.

Ik loop al heel lang met het idee rond een thriller te schrijven. Het echte schrijven stel ik uiteraard uit tot vrijdag aanstaande, anders zou ik valsspelen. Wel heb ik de afgelopen tijd nagedacht over een verhaallijn, plot en personages.

De hoofdpersoon wordt een medewerker Speciale Zaken bij een grote verzekeringsmaatschappij. Dit omdat ik gehoord heb dat het heel moeilijk is om heel autobiografisch te schrijven, maar het wel aan te raden is om te schrijven over een wereld die je kent. Met tien jaar ervaring bij de verzekeringstak van ABN AMRO ligt het dan voor de hand het personage in de verzekeringswereld te laten werken.

Het verhaal staat dus in de grondverf. Nu als een razende Roeland beginnen met schrijven vanaf aanstaande vrijdag.

De vorderingen volgen? In de rubriek NaNoWriMo zal ik met onregelmatige regelmaat verslag doen van mijn schrijfuitdaging. Deze stukken vind je het snelst via het subdomein: http://nanowrimo.micheltenhoove.nl.

Dus overmorgen is het zover. Ready, steady, go!

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove