eens een adviseur, altijd een adviseur

e

Hoe lang is het inmiddels geleden dat ik bij ABN AMRO schadeverzekeringen vertrokken ben? Even denken. Aanstaande februari alweer zes jaar. Zes jaar! Wat vliegt de tijd. 

Toch betrap ik mij er nog steeds op mensen gevraagd en ongevraagd te adviseren op het gebied van dekkingsvragen of hoe een schade te claimen. Terwijl ik de tussentijd allerlei andere dingen gedaan heb. Van woninghypotheken, tot freelance journalistiek via zorgverzekeringen naar telecom.

Schadeverzekeringsadvies
Al die banen hadden hun leuke en minder leuke kanten, maar mensen over hypotheken of zorgverzekeringen adviseren doe ik zelden of nooit. Schadeverzekeringen des te meer. Ik heb zelfs twee jaar nadat ik ABN AMRO verlaten had alsnog mijn WFT diploma schadeverzekeringen Particulier en MKB behaald. Puur op de op dat moment nog aanwezige parate kennis en het maken van twee oefenexamens. Dat geeft toch te denken.

Je zou bijna zeggen dat ik tien jaar schadeverzekeringsadvies bij dé bank moet proberen zien voort te zetten bij een assurantietussenpersoon of een andere financiële instelling. Helaas heb ik mijn Permanente Educatie punten niet bijgehouden en is mijn diploma momenteel net zoveel waard als de inkt waarmee het gedrukt is.

Gepasseerd station
Ach, misschien moet ik maar lekker vrijblijvend vrienden, kennissen en collega’s tips blijven geven en het schadeverzekeringsvak voorgoed als een gepasseerd station beschouwen.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove