het P-woord

h

Ik ga het woord niet noemen. No way. Mark my words. Read my lips. Dat veel anderen de laatste dagen de sociale media wel lopen te verzieken met een discussie die nergens meer overgaat is al erg genoeg. Daar doe ik niet aan mee.

Heb ook even getwijfeld of ik er zelfs in bedekte termen wel woorden over vuil zou maken. De ergernis wint het echter van de verbazing, verwondering en het misnoegen over zoveel onbeschrijfelijke onbenulligheid.

Psychotische trekjes
Een tijdje geleden zei iemand dat Nederland, met de manier waarop op sociale media discussies werden gevoerd aan een bi-polaire stoornis lijdt. Psychotische trekjes vertoont. Nou, geloof me – en ik kan het weten – hij heeft gelijk. Er lopen meer gekken buiten dan binnen de muren van het gesticht.

Voor- of tegenstanders, allemaal zijn ze even erg. Tot overmaat van ramp nemen alle serieuze media het over. Geen dag gaat er voorbij of één of meer P-woord items ontsieren de website van nos.nl. Vandaag was het openingsitem van het RTL Nieuws zelfs gewijd aan het P-woord.

Ophouden
Ondertussen overweeg ik politiek asiel aan te vragen in Spanje. Als je je al niet schaamde voor het feit Nederlander te zijn, dan doe je dat nu zeker wel. Mag deze onzin alsjeblieft langzamerhand ophouden.

Als deze flauwekul voorbij is hoop ik bovendien dat de rust voor langere tijd een beetje terugkeert. Dat we vooral niet in no-time weer in de volgende oeverloze, gehypte, nietsnutterige discussie verzeild raken. 1,2 miljoen mensen die een petitie voor het P-woord liken op Facebook. Een oproep om op het Malieveld in Den Haag te gaan demonstreren voor het P-woord en tegen de VN. We moesten ons langzamerhand collectief gaan schamen. Terwijl we voor belangrijkere zaken onze schouders optrekken, lopen we te hoop tegen het verwijt racistisch te zijn. Omdat we bang zijn een kinderfeestje kwijt te raken. Shame on you!

Modern kluizernaarschap
Ik ben gek op sociale media en vind er ook nog veel positiefs. Maar dit soort flauwekul doet me echt een beetje de lol in actief zijn op de social media ontnemen. Je zou haast vrijwillig voor een modern kluizenaarschap kiezen en alle electronica de deur uit doen. Ook al zou dat bij mij delirium tremens of cold turkey achtige ontwenningsverschijnselen tot gevolg hebben.

En wat die vrouw betreft die zelfs een afbeelding van het P-woord op haar rechterschouderblad liet tatoeëren: mens doe normaal!

Dat moest ik even kwijt.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove