Factchecking: “Dagelijks rijden duizenden auto’s door rood. De kans dat er met een voetganger iets gebeurt is gelukkig heel erg klein

F

Maandag is een dubbeldekkertrein ter hoogte van de Hanzebrug bij Zwolle door rood gereden meldt de NOS. Volgens een bron bij de NS zou de trein nog 540 meter hebben doorgereden. De intercity uit Amersfoort moest een noodstop maken.

Aan het eind van het NOS bericht zegt de woordvoerder van de reizigersorganisatie Rover dat er gelukkig weinig ongelukken gebeuren op het spoor en maakt een vergelijking met het verkeer op de weg. “Dagelijks rijden duizenden auto’s door rood. De kans dat er met een voetganger iets gebeurt is gelukkig heel erg klein.”

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove