bescheidenheid siert de mens niet altijd

b

Mag je van jezelf zeggen dat je goed bent? Is het toegestaan te vertellen dat mensen steeds positiever zijn over wat je doet? In een van origine calvinistisch ingesteld land als Nederland niet. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Zo niet dan wordt je arrogantie verweten.

Toch erger ik me er aan dat mensen met uitzonderlijke talenten zo vaak benadrukken dat ze gewoon gebleven zijn. Alsof ik een acteur, schrijver of andere creatieve geest bewonder om het feit dat hij zo gewoon gebleven is. Integendeel. Ik bewonder mensen eerder om het tonen van moed. Van het hebben van voldoende lef om je kop boven het maaiveld uit te steken. Om je juist van anderen te onderscheiden als je weet dat je anders bent. 

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove