instagramwalk wordt vervolgd

i

Als je mij zou vragen wat ik het meest positieve vindt van sociale media, dan is het de energie die het losmaakt. De ene spontane actie leidt mede door sociale media voor je het weet tot een andere spontane actie. Neem bijvoorbeeld het fenomeen Instagramwalk. Op het blog van jazzsaxofonist Tom Beek kwam ik de aankondiging voor zo’n wandeling tegen. Voor mij reden dit ook in Zwolle te willen organiseren.

Ik vroeg Beek via Twitter of hij nog tips had. Waar aan te denken? Waar op te letten? Vervolgens wandelde ik zelf door de stad, maakte aantekeningen en foto’s en ging thuis op Google Maps de route uittekenen. De eerste stap was gezet.

Vervolgens een datum prikken. Uiteraard moest dit in het weekend plaatsvinden. Ik benaderde Samen Zwolle met de vraag of ik hen als startlokatie mocht noemen. Dat was geen probleem. Sterker nog, er werd ronduit enthousiast op mijn voorstel gereageerd.

Leuke bijkomstigheid was dat de Zwolse VVV net in die periode een Instagram fotowedstrijd organiseerde. Met als laatste dag om foto’s in te sturen zondag 3 juni 2012. De dag waarop ook de Zwolse boekenmarkt plaatsvond. Dit moest de datum voor de eerste Zwolse Instagramwalk worden.

Om ruchtbaarheid aan de wandeling te geven plaatste ik een evenement op Facebook, twitterde er veelvuldig over én verspreidde een heus persbericht. Een bericht dat door een enkel medium werd opgepikt.

Op de dag zelf was het grijs, grauw en somber. Het regende miezerend gestaag de hele dag door. In die zin viel de Instagramwalk in het water. Zelf hopend op zo’n vijftien deelnemers kwamen er twee geïnteresseerden: @groeneschoenen en @buyuncomplicated. Na een korte kennismaking besloten we te kijken of we de wandeling op een andere dag opnieuw konden organiseren, maar toch even met zijn drieën een korte wandeling te gaan maken.

Waarom ik hier ineens weer over blog? Simpel, omdat @byuncomplicated mijn oorspronkelijke initiatief weer opgepakt heeft. Een instagramwalk038 logo gemaakt en een twitteraccount vastgelegd. Dat vind ik leuk. Leuk om te zien hoe iets meer dan een jaar later de Zwolse Instagramwalk een vervolg lijkt te gaan krijgen. Mocht ik kunnen dan doe ik in ieder geval mee, bij de tweede editie van de Zwolse Instagramwalk.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove