kwaliteit van leven

k

De laatste dagen blogde ik dagelijks over de ‘zoektocht naar Penelope’. Eergisteren had ik het over één van PNOZorg’s speerpunten: de kwaliteit van zorg. Gisteren heb ik zowaar een dag overgeslagen en ook vandaag heb ik geen Penelope blog. Nee, vandaag blog ik niet over de kwaliteit van zorg, maar over de kwaliteit van leven die een weekend te bieden heeft.

Ondanks de stromende regen zaterdagochtend weer intens genoten van de voetbalwedstrijd van mijn zoon. Met als voordeel dat het een thuiswedstrijd was en mijn vriendin en ik op de overdekte tribune konden zitten. Dit keer kreeg Twan voor de tweede keer de rol van keeper toebedeeld. De eerste keer durfde hij niet. Was de spanning te groot. Ook nu vond hij het spannend, maar deed hij het wel. En goed ook. Het was een heerlijk gezicht hem vol overgave en met het nodige zelfvertrouwen tussen de palen te zien staan. Met na afloop een strak ingeschoten penalty waar deze apetrotse papa gisteren een filmpje van postte.

Vanochtend vroeg wakker. Dus als eerste opgestaan en achter de computer gekropen. Ik heb me voorgenomen mijn www.helderverwoord.nl nieuw leven ingeblazen. Dus lekker aan de website zitten knutselen. Dat mijn vriendin vervolgens me beneden roept en een lekker ontbijtje heeft verzorgd maakt het zaterdagochtendgevoel compleet.

‘S middags heeft Twan een verjaardagsfeestje van een buurjongetje. Voor hem een ideale voortzetting van een goed begonnen zaterdagochtend. Hoe kan de zaterdag immers beter beginnen dan met een 12-3 gewonnen voetbalwedstrijd. Voor ons is bijkomend voordeel dat we even de tijd voor onszelf hebben. Ook wel fijn op zijn tijd.

Een ideaal weekend is in mijn ogen een weekend waarbij je elkaar de ruimte geeft je eigen ding te doen. Maar waarbij je er ook even samen tussenuit gaat. Zoals vanmiddag, op de fiets naar park Het Engelse Werk. Vrienden ontmoeten. Beetje bijkletsen en een korte, maar aangename wandeling. Eenmaal thuis gaat zoonlief er nog even op uit. Kijken of er nog vriendjes zijn om mee te spelen.

Net op het moment dat ik besluit hem te gaan zoeken staat Twan voor de deur. Het plan was pannenkoeken te bakken. We veranderen van gedachte. Twan mag kiezen of het zelfgebakken pannenkoeken worden of patat. Het wordt het laatste. Daarna nog even samen naar een deel van de Eredivisie samenvattingen gekeken.

Al met al een heerlijk weekend.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove