bevrijdingsfestival overijssel

b

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een groot evenement? Zwollenaren die daar nieuwsgierig naar zijn konden vanmiddag rondgeleid worden over het terrein van het Zwolse bevrijdingsfestival. Ik besloot aan de oproep gehoor te geven en me aan te melden.Marius Woldberg geeft toelichting aan de deelnemers.

Kleding
Al met al dus een groot bedrijf waar alles geolied dient te verlopen. Om iedereen goed verzekerd aan het werk te kunnen laten worden alle vrijwilligers vooraf ingeschreven. De een half jaar eerder in China bestelde kleding wordt op 4 mei aan alle vrijwilligers uitgedeeld. Woldberg:”Voor de vrijwilligers is de kleding een collectorsitem. Ze dragen het ook alleen maar tijdens het festival.” Ook kan je aan de kleding die vrijwilligers dragen zien hoe lang ze al actief zijn. “Zie je vrijwilligers in bruine of groene kleding dan weet je dat ze vijf of tien jaar geleden ook al vrijwilliger waren”, aldus Woldberg.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.