twitter jezelf naar een baan

t

De arbeidsmarkt staat er slecht voor . Werkloos worden tijdens een economische crisis moet niet bepaald een pretje zijn. Wat te doen om (dreigende) werkloosheid het hoofd te bieden? In het boek “Twitter jezelf naar een baan” geeft Natasja Oosterlo tips.Inschrijven bij een uitzendbureau is een optie

Contractverlenging
Zelf krijg ik over enkele maanden te horen of mijn jaarcontract verlengd wordt. Om precies te zijn over 124 dagen kan ik werkloos zijn of toch nog werk hebben. Voor mij geen reden lijdzaam af te wachten. Mocht ik per 1 september zonder werk komen te zitten, dan wil ik voor die tijd er alles aan gedaan hebben een nieuwe baan te vinden.

Twitteren
Dat je bij het vinden van werk ook de sociale media kunt inschakelen mag geen verrassing zijn. Vraag is alleen hoe groot de kans van slagen is met behulp van Twitter en Facebook werk te vinden. Natasja Oosterlo lukte het. Zij vond via haar maximaal 140 lettertekens tellende tekstberichten een baan bij een uitgeverij. Oosterlo schreef hierover het boek “Twitter jezelf naar een baan”.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove