keurige heer

k

Als ik mijn zoon naar school breng loop ik langs een verzorgingscentrum. Met grote regelmaat kom ik dan een keurig geklede wat oudere heer tegen. In kostuum en lange mantel gestoken. Met altijd de onafscheidelijke gleufhoed.

Ik heb de beste man nog nooit aangesproken maar merk dat ik me iedere keer afvraag wat voor leven hij leidde toen hij nog werkte. Notaris? Advocaat?

Overigens ben ik niet de enige die een verhaal bedenkt bij de man of vrouw die hij tegenkomt. Ook mijn zoon doet dat. Toen we laatst naar school liepen kwam ons een ambtenaar met attachékoffer tegemoet. Waarop mijn zoon reageerde met de vraag:”Papa, is dat een geheim agent?”

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove