nieuwe compactcamera

n

Soms is reclame heel effectief. Zoals op het moment waarop er een Dixons folder met compactcamera’s in de brievenbus gestopt wordt en wij ons bedenken dat onze eigen compactcamera met 3,2 megapixel toch wel enigszins verouderd is.

Slimme zet van Dixons om te benadrukken dat je extra korting kunt krijgen als je de oude camera inlevert. Zonder deze extra prikkel ben je immers al snel geneigd gewoon je oude cameraatje te blijven gebruiken.

Eenmaal de beslissing genomen serieus op zoek te gaan naar een nieuw toestel, is de vraag waar de keuze op valt. Wat voor type consument ben ik dan eigenlijk?

De tweet van @iborg waarin zij verwijst naar een artikel op marketingonline is wat dat betreft uitermate verhelderend. Zelf schat ik in een mengeling van de Determined Shopper (Ik onderzoek altijd eerst voordat ik koop. Ik bekijk het product dat ikwilaltijd meerdere keren, en check of er een aanbieding voorbij komt) en de Active Shopper (Ik shop altijd online, ben altijd aan browsen. Ik zoek geen incentives, maar de aanwezigheid ervan zou me over kunnen halen iets te kopen) ben.

Neem nu bijvoorbeeld dat Dixons krantje die bij ons in de brievenbus viel. Voor mij aanleiding de genoemde camera’s op te zoeken via www.letsgodigital.nl en Google. Op zoek naar recensies. Daarbij sla ik ook zeker YouTube niet over omdat ik als online shopper het product ook wil zien. Een productfoto is daarbij niet afdoende.

In mijn geval ben ik – of het nu om een digitale camera of een e reader gaat – iemand die urenlang kan vergelijken alvorens tot een keus te komen. Een keus waar ik meestal geen spijt van krijg.

Hoe bepaal jij je keuze?

Dit soort YouTube filmpjes zijn medebepalend voor wat ik kies.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove