intieme relaties

i

Wat doen sociale media zoals twitter, facebook en skype met ons? Hoe bepalend zijn deze technologieën voor wie we zijn en hoe we in het leven staan? Van zaterdag 18 juni tot en met vrijdag 24 juni zendt het digitale themakanaal Holland Doc een aantal documentaires uit over hoe moderne technologie ons leven en onze privésfeer binnendringt.

Een thema dat me erg aanspreekt, maar waar ik zelf niet van op de hoogte was. Dankzij een retweet door @patrick038 word ik hier op geattendeerd. Toch maar eens kijken of ik de komende dagen nog één of twee documentaires kan meepikken.

Dagelijkse realiteit
Zo te zien wordt er genoeg interessants uitgezonden. Wat te denken bijvoorbeeld van de documentaire Emoticons (2008) waarin mensen die worstelen met eenzaamheid, angst en onzekerheid hun heil zoeken bij internet. Waarbij de virtuele wereld belangrijker lijkt te zijn geworden dan de dagelijkse realiteit.

Behalve dat de komende themaweek een aantal documentaires wordt uitgezonden, kun je ook nog meedoen aan een heuse ontwerpwedstrijd. Het Rathenau instituut organiseert samen met het NRC de wedstrijd ‘ontwerp je eigen intieme technologie’. Meer info hierover op de website.

Referenties:
Holland Doc over intieme relaties met virtuele vrienden

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove