burendag

b

Ieder jaar staat de vierde zaterdag van september in het teken van de Burendag. In 2011 valt deze dag op 24 september. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen deze dag waarop buren elkaar beter kunnen leren kennen en er in allerlei buurten de meest uiteenlopende evenementen worden georganiseerd. 

Normaal gesproken ben ik niet zo’n initiator en organisator. Toen ik vorige week echter een geretweet twitterbericht tegenkwam waarin deze burendag gepromoot werd dacht ik gelijk dat het leuk zou zijn in mijn buurt iets te organiseren.

Festivalletje
Via via ken ik iemand die in onze wijk op regelmatige basis huiskamerconcerten organiseert. Wat zou er leuker zijn dan de speelweide achter het huis om te toveren in de lokatie voor een buurtbarbecue in combinatie met een klein festivalletje met singer/songwriters of popbandjes.

Zo gezegd zo gedaan. Een twitterbericht naar de overbuurvrouw én een bericht naar de organisator van de huiskamerconcerten was zo verstuurd. Beiden reageerden enthousiast. Eens kijken of we iets kunnen bedenken dat de moeite waard is om 500 euro subsidie aan te besteden.

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove