blogrevival

b

Zo nu en dan steekt het weer eens de kop op. De één beweert dat bloggen dood is. De ander verklaart bloggen springlevend. Voor mij kent bloggen pieken en dalen. Soms ben ik weken dagelijks aan het schrijven. Soms zit er enorm het klad in.

Omdat steeds minder mensen de discipline schijnen te kunnen opbrengen om met enige regelmaat te bloggen, is onlangs op internet de oproep gedaan het bloggen een revival te laten beleven. Hoe? Door vanaf maandag 23 mei elke dag een bericht te plaatsen.

Fotobloggers
Hoewel ik de laatste dagen al behoorlijk goed bezig ben, haak ook ik op deze oproep in en ga vanaf morgen elke dag een bericht posten. Ik ben benieuwd waar ik het de komende week over ga hebben.

Vrijwel gelijktijdig viel mijn oog dit weekend op een artikel over fotobloggers. Schrijft de één doorwrochte teksten, de ander stelt zich tot doel dagelijks een foto te plaatsen. Toen ik jarengeleden via de website van Corrie Gerritsma op het fotoblog van Thomas Schlijper stuitte was ik meteen verkocht. Wat was dit prachtig. Dit wilde ik ook. Toch kwam het er niet van. Waarom niet? Omdat mijn perfectionisme en daarmee gepaard gaande faalangst me in de weg zit en ik het bij één enkele schamele poging liet zitten.

Elke dag een foto
Een tijdje geleden had ik opnieuw een prachtidee gebaseerd op het succes van een ander. Een blog over Zwolle naar het voorbeeld van Hofstijl, dat leek me leuk. Een domeinnaam www.digitaalzwolle.com was in no time gekoppeld aan een gratis WordPress site. In mijn eentje een dergelijk blog bijhouden is echter geen doen en mensen om het samen mee vorm te geven heb ik vooralsnog niet kunnen vinden.

En zo is één en één al gauw bij elkaar opgeteld. Digitaal Zwolle wordt geen weblog a la Hofstijl maar een fotoblog. Elke dag één foto. Dat moet toch te doen zijn. Of niet?

Over de auteur

Michel ten Hoove

Rondde op z’n 51ste de opleiding journalistiek af|begon weer met 🎷 lessen|is in opleiding als Taxateur/Gegevensbeheerder.

Door Michel ten Hoove